NRC: “Bello is niet alleen leuk voor de baasjes”

Op 26 oktober 2017 stond Speeltuin Bello in het NCR hieronder het artikel!

Rotterdam

Steeds meer baasjes weten ervan. Van heinde en verre komen ze naar hondenspeelplaats ‘Bello’. Er is wel één voorwaarde: alleen sociale honden zijn welkom.

Bello is niet alleen leuk voor de baasjes, die in het zonnetje even kunnen uitpuffen van wat dan ook, een kop koffie drinken en kletsen met andere baasjes, maar ook voor de honden.
Foto’s Rien Zilvold

 

Willem kijkt onbewogen toe hoe James zijn neus langs mijn broekspijp laat gaan. Of nee, toekijken is het niet… Hij kijkt langs ons heen, als naar iets in de verte, maar van verte is geen sprake door de ondoorzichtige omheining. Misschien denkt Willem aan Toledo, waar hij vandaan komt. Zou hij dan niet huiveren? Maar Willem staat strak en onbewogen.

Hij is er een met een rugzakje, zoals Annemiek Mans dat uitdrukte toen ik een paar dagen eerder voor het eerst in Hondenspeeltuin Bello was. Het soort hond dat daar eigenlijk niet mag komen, „want alleen sociale honden zijn welkom.”

Lees hier het volledige artikel .