AD: “Bulldogs ravotten in de regen bij hondenspeeltuin Bello”

Bulldogs ravotten in de regen bij hondenspeeltuin Bello

WAT EEN WEEKEND! Een beetje bulldog of mopshond maalt niet om een druppeltje meer of minder. Op een druilerige zondagmiddag is Hondenspeeltuin Bello één groot pretpark voor viervoeters die wat energie kwijt willen.

Rob van Elewout 10-03-19, 22:19

Hondenweer is het. En misschien is dat precies de reden dat de enige hondenspeeltuin van Rotterdam, aan de Gordelweg, nog aardig vol is. Tientallen mopshonden, Franse en Engelse bulldogs en Boston Terriërs krijgen er maar geen genoeg van: ravotten in de regen. Het is het vrolijkste uurtje van de maand, want iedere tweede zondag van de maand is Bello alleen voor hen geopend.

Terwijl Rocky en Stella achter elkaar aan sprinten en er een straatrace door de tunneltjes gaande is – met de nodige botsingen tussen de snuitjes – staan de ‘baasjes’ met een bakje koffie langs de zijlijn. ,,Heerlijk is dit’’, vindt Christine uit Rotterdam-Zuid, die samen met haar vriend Tamer en haar bulletje Boef de regen heeft getrotseerd. ,,De eerste 24 uur heette hij Cooper’’, lacht ze. ,,Nou, die naam konden we na een dag inruilen. Toen had hij de snoepkast al gevonden. Het is echt een boef, maar een heerlijk beestje.’’ Boef komt vaak naar Bello en kent inmiddels zijn soortgenootjes goed. ,,We gaan bijna iedere zondag. Als we hier aan komen rijden, weet hij al precies hoe laat het is. Vanmiddag is-ie lekker moe en kunnen we even de stad in, terwijl hij ligt bij te komen.’’

Mensen komen uit het hele land

Het Rotterdamse hondenparadijs heeft inmiddels flink naam gemaakt met het Bullen Uurtje. Deze zijn er overigens ook speciaal voor chihuahua’s, cavaliers en beagles. ,,Ik vind het geweldig dat het zo loopt’’, vertelt Annemiek Mans van hondenspeeltuin Bello. ,,Mensen komen uit het hele land en zelfs uit België met hun honden om hier te spelen. En zeker deze uurtjes zijn in trek. Het is fijn voor honden om soortgenoten te zien. Daar hebben ze toch een specialere band mee dan met andere rassen.’’

De onophoudelijke regen eist uiteindelijk toch zijn tol. De bulletjes zijn wel uitgespeeld en het kladblokje is doorweekt. Voor de 6-jarige Puck en haar moeder Lotte uit Ommoord was de eerste keer Bello ondanks het weer een succes. Frodo heeft zich uitstekend vermaakt. Puck en Frodo zijn overigens dikke maatjes, inmiddels. ,,We spelen en knuffelen heel veel’’, vertelt Puck. ,,Het bevalt heel goed’’, vindt Lotte. ,,Frodo heeft het erg naar z’n zin. Ze spelen onderling toch anders met elkaar. Voor herhaling vatbaar!’’

Voor het gehele artikel klik hier

8